Купих си такава и мисля да и сложа чип, моля за вашето мнение.
Известие
Collapse
No announcement yet.
АЛФА GT 1,9 JTD чип-тунинг
Collapse
X
-
Единствената фирма която мога да ти препоръчам е digitaltuning.ch или тяхното БГско представителство http://digitaltuning.bg
Фирмата е партньор на клуба от няколко години, много коли сме правили там и всички са доволни. Има и ГТта правени там...
Фирмата е швейцарска и има огромен опит в тази област. Те правят голяма част от колите на БМВ Моторспорт, Хаман и други.
Моята кола е "чипосана" там преди близо 80 000км.
Колата ти ще стане 183коня и 381НМ цената е 1070лв.
За членове на клуба цената е по-ниска, но за да станеш трябва да си подадеш молба и да те приемем...след това се заплаща годишна такса от 60лв.
Ако имаш допълнителни въпроси или нужда от помощ може да ми звъннеш на 089-844-0744 или 0878-164400 Петко
пс: Ако колата ти няма още 8 000км, изчакай да ги направи и тогава...sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
-
Първоначално публикувано от Krasi86а вредата от чипа ?? плюсовете ги Знаем а минусите кои са ???
Има хора в този форум с чипнати дизели, нека си кажат, но това е общото впечатление, с което останах, докато търсех инфо по темата, защото мен също ме вълнува проблемът_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от Krasi86е начи За мен не е препорачително моита вече мина 200хил. мислех да и слагам чип но маи няма да стане_______
146 JTD - ex
Comment
-
Чувал сьм,че много коли хвьрлят турбини при чипосване,но JTDтата на Италиянките нямали такьв проблем.По интересно е до колко се променя вьрвенето,някои хора включително и Дончев казват,че колата се побьрква. Мисля скоро да го разбера,и разбира се да ви уведомя.
Comment
-
А някой знае ли SPRINTAUTO какво произвеждат за Alfa romeo защото
взех една дизеларка и вътре на няколко места има такива надписи. Така е дошла от Италия но по външният вид нищо не и е променено.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от karnakЧувал сьм,че много коли хвьрлят турбини при чипосване..._______
146 JTD - ex
Comment
-
Турбо ако е заминало, ще замине и със и без чип.
Налягането на турбото при дизелите не се променя много при "стандартен чип"...защото фабрично, настройките са такива, че да има предостатъчно въздух. Това се прави най-вече заради еко нормите.
За това повечето истински фирми предлагат по няколко версии за дадена кола.
Едната е стандартната, където рискът за двигателя е почти нулев...естествено ако двигателя си е здрав.
Другата е тази коята е максимума на мотора, при коята фирмата "не дава" гаранция колко ще издържи колата.
Тука, обаче всичко опира до начина по който се ползва колата...било тя дори напълно стандартна. Да се сменя маслото на всеки 8 000км, да се чака колата да загрее рано сутрин, както и маслото в скоростите, после да се чака двигателя да се охлади и най-вече турбото...ако колата е била "юркана".
На волксвагеновия дизел 2.0ТДИ 140коня, един човек започна с стандартен чип 170+кс. но след това реши, че иска максимума...стигна до 200коня...кола са кара на пълно натоварване до колко знам и се очакваше бързо да даде фира, за щастие на собственика, колата си е здрава, а от тогава минаха почти 8месеца.
1.9ЖТД 16в, понася без проблем "чип" от 195коня!!!
На въпроса на колегата дали си заслужава, ДА на 100%...колата става съвсем различна! НО за БГрия не бих ти препоръчал нито една друга фирма освен Дигиталтунинг.
Разни щиротии от сорта на АБТ или там както се казват, както и белгийските чипове на ПроСпеид не ти ги препоръчвам.
Друга фирма, но за нея трябва да се съберете 5 коли, не зависимо от коя марка, за да може да дойде човек от Англия и да ги "чипоса"...тази фирма не прави коли по стари от 5 години, но това може да се уреди. Те са правили вече може би над 100 ГТта
angeltuning.co.uksigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
И даже май вече и производителите ги чипосват по желание......имам два примера
1. Чисто нов Хюндай Соната CRDI от БГ се предлага със и без чип - имаме такъв служебен (пита ли са при покупката)
2. Днес гледах Ауди А4 С-лайн спешъл едишън на 2.0тди дето е 140 е 170 а турбо бензин е 220
Това ме води на мисълта че тези чипове не са толкова опасни, НО трябва да са проверени и качествени и колата да не е стара.98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
Comment